Publikované články

Nová regena – Jak zdravé jídlo může škodit

Nová regena – Jak zdravé jídlo může škodit

Umíte zhruba odhadnout, kolik procent lidí má nějakou potravinovou intoleranci?

Intolerance je přecitlivělost organismu na určité potraviny a může být způsobena různými faktory, např. metabolickými poruchami, ale i genetickými faktory. Nevyvolávají anafylaktický šok, který hraničí s ohrožením života, a ani nemá žádnou prudkou reakci, jak je to u potravinových alergií. Potravinové alergie Vám zjistí alergolog nebo imunolog, ale u potravinových intolerancí je reakce pomalá.

Testy potravinových intolerancí jsou vhodné pro lidi, kteří podstoupili množství vyšetření, a navzdory tomu jim nebyly stanoveny diagnózy a které by mohly vysvětlit zdravotní obtíže. Intolerance potravin je příčinou nejasných dlouhodobých obtíží a trpí jí více než polovina populace v ČR.

celý článek zde (PDF, 145 kB)

BIOREVUE – Jídlo je základ zdraví na buněčné úrovni

BIOREVUE – Jídlo je základ zdraví na buněčné úrovni

Umíte zhruba odhadnout, kolik procent lidí má nějakou potravinovou intoleranci?

Dělala jsem výzkum v rámci jedné soukromé kliniky a každý čtvrtý člověk měl problém s nějakou potravinou. Bohužel se to dá dost těžko vypozorovat přes nutriční anamnézu. I proto nyní pracuji na už zmíněném projektu, který se zaměřuje právě na potravinovou intoleranci. Cílem je kvalifikovaně a cíleně poradit těm, kterých se to týká. Řešit příčiny jejich problémů od základu, protože jídlo je základ zdraví i na buněčné úrovni.

Na jaké potraviny nejčastěji vzniká intolerance?

U každého je to jiné, ale často to bývá pšenice, kuřecí maso, ryby, ořechy, ale i ovoce a zelenina. Může to být klidně i komplex čtyř až pěti potravin najednou.

celý článek zde (PDF, 2 MB)

MF – BEZ LEPKU NEJEN PRO CELIAKY

MF – BEZ LEPKU NEJEN PRO CELIAKY

Po požití potravin, které jsou pro nás těžko stravitelné, mimo jiné i lepek, se prodlužuje proces trávení. Tento proces je časově i energeticky pro tělo náročný, a množí se při něm různé množství backteríí (candid). Candid je známých 81 druhů.
Candida ablicans tvoří řadu civilizačních chorob a omylem je, že alergie na lepek je nemoc.
Ve skutečnosti je to přirozená reakce organizmu na nebezpečnou látku. Detoxikace organizmu trvá několik měsíců a patří jenom skutečným odborníkům v problematice biologie, biochemie a přírodní medicíny. Dochází k přečišťování střevních kalů od nánosů lepku a tím se uvolní průchod v porušených střevních stěnách.

celý článek zde (PDF, 893 kB)

Modní trendy – Problém zvaný lepek

Modní trendy – Problém zvaný lepek

V mé poradně se často objevují lidé, kteří mají problémy s trávením lepku. Tyto jsou známé pod názvem celiakie, Duhringovy nemoci či alergie na lepek. Co je to vlastně Lepek neboli gluten?

Lepek je bílkovina obsažená v obilí. Vysokého obsahu lepku si cení pekaři (kvůli dobré "lepivosti" dodávající těstu pružnost a gumovost), ale ne naše trávicí soustava. Lepek vážně narušuje činnost trávicí soustavy. Díky diagnostice, kterou provádím vyšetřením krve přes temné pole mikroskopu, často vidím problémy v plazmě. Metabolické zbytky jsou špatně trávené díky chybějícím trávicím enzymům.

celý článek zde (PDF, 208 kB)

Eurotelevízia – Máme to v krvi

Eurotelevízia – Máme to v krvi

Kvapka krvi o vás povie všetko

Málokto si dokáže predstaviť, čo všetko o nás vypovedá krv a ako jasne sa v nej odráža spôsob nášho života. Aj preto je jednou z najbežnejších metód preventívnych prehliadok odber a rozbor krvi. Ako jeho ideálny doplnok sa čoraz viac ukazuje vyšetrenie krvi v tmavom poli, takzvaná darkfield mikroskopia. V našich končinách sa jej zatiaľ venuje len hŕstka lekárov, naturopatov a nutričných špecialistov, medzi ktorých patrí aj Ing. EVA KOCURKOVÁ. Pochádza zo Slovenska, ale svoje pôsobisko našla v Prahe.

celý článek zde (PDF, 3,5 MB)

Spolupracuji

Spolupracuji – Fond Sidus

Dárkový poukaz

Dárkový poukazDarujte svým blízkým poukaz na vstupní konzultaci v oboru KLINICKÁ VÝŽIVA.
Dárkové poukazy zahrnují slevy.
 

Bio a bezlepkové produkty

Bio a bezlepkové produktyFirma Doves Farm je proslulá svou specializací na bio a bezlepkové výrobky, které jsou považovány za produkty nejvyšší kvality.


[ ^ nahoru ^ ]